Kuului piipitystä :)

on 18.3.2015
Minulla on kaksi eri kanalapuolta navetassa, puhdasrotuiset "tyrnikset" ja sekalainen seurakunta toisella puolella, jossa nyt on alkanut haudontabuumi. Viisikin emäntää hautoo samassa pesässä sulassa sovussa :)

Kävin juuri kanalassa ja pesästä kuului piipitystä. Kurkistin pesään ja näin yhden pienen vaalean pörröisen palleron kanan siiven alla. Kolme munaa on vielä ehjiä, joten odotan muutaman päivän josko niistäkin jotain kehittyisi. Tämän palleroisen äiti on valkoinen tehotyttö ja isä ruskea maatianen (tyrnävän kantaa). Halusin tehdä kokeilun mitä näiden yhdistelmästä syntyy. Jos se on kana niin tulisiko siitä hyvä munia niinkuin äitinsäkin, kuitenkin ripauksella maatiaisen sitkeyttä ja kestävyyttä.

Siirsin neljä ladya eri pesään jatkamaan yhteishaudontaa ja laitoin heille alle puhtaita tyrniksen munia 9 kappaletta. Verkotin kanan ja tipun kolmen munan kera pesään, jottei muut mene häiritsemään uudelleen uutta pientä perhettä :) Nyt minulla on niin isot pesät, että siellä saavat olla muutamia päiviä, jopa viikon. Tilaa on tarpeeksi jaloitteluun. Laitoin myös vettä, keitettyä kananmunan keltuaista ja poikasrehua.

Nyt on hyvä alkaa odottaa pääsiäistä ;)        
                                
Heidi



Näitä on nyt kaksi ja nimet uupuu vielä :) 
Valkoisimmat tiput mitä meille on koskaan syntynyt.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti