Kesäkanala ja sen rakennus.

on 21.3.2015
Vuonna 2014 keväällä alkoi rakennusprojekti. Olin suunnitellut millaisen kesäkanalan halusin ja minne. Tärkeää oli, että saan kanat lähelle kasvihuonetta kun ajattelin oleilevani siellä KOKO kesän ;)
Siitä se sitten lähti. Harjoittelin ajamaan peräkärry perässä ja eikun lautaa ostamaan. Ostin kakkoskakkosta kulmiin, paneelia ulkovuoraukseen, sinkittyjä kulmarautoja kulmiin, huopaa kattoon ja paljon verkkoa ruuveja unohtamatta.
Maalaamista oli paljon, mutta apulaisia oli silloinkin :)



Tupu ja Hupu


Ystäväni tuli viettämään meille kevätpäivää tietäen, että rakentaminen alkaa samana päivänä. Istutin hänet lepotuoliin aurinkoon ja aloin itse tunkea sinkkijalkoja maahan. Taisi siinä viikko jos toinenkin mennä, että sain kopin pystyyn ja kanat sisälle. Edelleen on tekemistä, mutta mökistä tuli sen näköinen kun olin suunnitellut ja kesti jopa painoni, kun olin katolla :) Ystäväni myös kommentoi myöhemmin: -Taisit sä kerran ainakin vatupassia käyttää :D



Yhden päivän tulos.


Nyt jos saisin päättää niin mökistä tulisi suurempi kertaheitolla, joten jos suunnittelet tekeväsi jotain niin neuvon voin antaa: tee samalla vähän isompi kun meinasit. Samalla vaivalla sen tekee ja kustannukset nousee vain vähän.
Mieheni oli avulias ja tehtiin ulkoaitaus yhdessä juhannuksena. Tälle keväälle olen suunnitellut tekeväni mökkiin ikkunan ja munintapesät joista voin ulkopuolelta kerätä munat. Ehkäpä vielä valokatetta koko kattoon niin on mukavampi jos on sateista. Myös sisustusta pitää parannella, vaikkakin kanat viettää sisällä melkeinpä vain yöt.



Apurit mukana hommissa :)






Kanafarmari tyytyväisenä aikaansaannokseensa.


Heidi



6 kommenttia:

IsoSisko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Mahtavaa jos saat tästä jotain vinkkejä 😊 Mitä kanoja olet ottamassa? Ihanaa alkavaa kanailua 😍

IsoSisko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiina kirjoitti...

Ihana tuo viimeinen kuva! :D

Unknown kirjoitti...

:)

Unknown kirjoitti...

Sai hetken vaan istua ja nostaa jalat ylös :)

Lähetä kommentti