Kesäkanala vol 2

on 27.3.2015
Aina ei kesäkanalaa tarvitse tehdä itse alusta alkaen, voi myös bongata jostain leikkimökin ja tuunata sen sopivaksi kanoille. Kesällä -14 löysin tori.fi -sivuilta lahjoitetaan osastolta lämpöeristetyn mökin ja sain sovittua noudonkin sopivasti. Soitto veljelle, joka kaverin venenosturilla toi mökin pihaamme. Pohjat tehtiin valmiiksi, joten ei tarvinnut kuin nostaa mökki oikeaan paikkaan.



Meillä mökki sijoitettiin niin että sisältä näkee kanat, eli suht lähelle taloa. Asumme meren läheisyydessä, joten jo lentävien kanasaalistajienkin vuoksi omasta mielestä oli hyvää pitää näköyhteys kanoihin. Ja lapsetkin tykkäsi, että kanoja voi katsella sisältäkin 😊

Mökkiä piti hiukan kunnostaa; uusi huopakatto, katon alta hävitettiin iso muurahaispesä ja osa kattolaudoista uusittiin. Terassia hiukan myös korjattiin. Valkoista maalia ikkunanpuitteisiin ja kaiteisiin. Tehtiin orret ja tornimallinen munintapesä mökkiin. Mökin ympärille isompi ulkoilualue, joka rajattiin verkolla ja päälle rastasverkkoa.


Kuvassa vuoden 2014 sekalainen seurakunta; orppeja, tehotyttöjä, tyrnismixejä ja jättikoch-kukko.

Keskelle verkotettua aluetta tehtiin heinäseipäistä pienet orret; ainakin Hilma ja Börje viihtyivät orsilla päiväsaikaan <3



Yöksi kanat menevät itse orrelle ja iltaisin käytiin sulkemassa ovi, ettei kutsumattomat vieraat pääsisi kylään.
Noh, tänä vuonna mökin eteen tehdään katosta ja verkotettu alue hiukan muuttuu. Meillä kun kävi kaikista varotoimenpiteistä huolimatta kutsumaton vieras, tästä enemmän myöhemmin..

Jaana

0 kommenttia:

Lähetä kommentti